Tips for skyveport

En standard fritthengende skyveport består av en solid bæreskinne som triller på 2 hjuljigger, montert med god avstand (typisk 1,5 – 2 m). Portbladet settes oppå bæreskinnen slik ar det ikke berører bakken når portbladet beveger seg over innkjørsel, noe som er svært viktig med tanke på vinteren. Det anvendes et tungt hoved-fundament på den valgte side av innkjørselen. 

Viktig!! For at tilbakeslagsområdet skal holdes is og snøfritt, bør det legges termostatstyrt varmekabel i dette området. Energiforbruket blir dog svært begrenset.

Til industrielt bruk, er skyveport absolutt å foretrekke p.g.a. våre vinterforhold, fordi porten bare beveger seg langs en rett linje. For en fritthengende skyveportkonstruksjon kreves et flatt terreng til utslaget som er 1 1/2 ganger portens lysåpning. For en 4 m fritthengt skyveport kreves dermed vanligvis 6 m fritt og flatt terreng på den ene side av lysåpningen.

Ing. E. Haarseth AS har patentert et fritthengt teleskopisk system som sparer 30% av dette tilbakeslagsområdet. Dette gjør det i mange tilfeller mulig å plassere en skyveport der ordinært konstruerte anlegg ikke får plass.

Motoriserte skyveporter drives av en FAAC skyveportmotor etter tannstangs-prinsippet. Motorene utmerker seg ved innebygget endestopp-teknologi, dobbelt-clutch i oljebad, innebygget selvregulerende varmeelement og problemfri drift på vinterstid.

Våre FAAC-portmotorer har alle en innebygget gangportfunksjon, som gjør bygging av en separat gangport unødvendig. For skyveporter fungerer det slik at, fra egen gangportimpuls, åpner porten bare delvis ca. 1,2m.

 

Manualer på Selvbyggerporten skyveport finner du her.

IMG_3125 IMG_3127